Türk: Birlik için verilen bedellere layık olalım

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk Êlih ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirdi. Türk, “Birlik için bedel ödemiş, can vermiş insanımıza layık olmaya çalışalım” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk Êlih’in Hezo (Kozluk) ilçesine bağlı Kaniya Hênê beldesi ve Qûbin’in (Beşiri) Avîskê beldesi ve Qûbin ilçesinde halkla buluştu.

İlkin Kaniya Hênê’ye geçen heyeti karşılayan halk, “Jin jiyan azadî”, “Kayyumlar gidecek, halklar gelecek” sloganları attı.

Burada konuşan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, seçimlerden zafer ile çıkacaklarını belirterek, “Önümüzdeki yerel seçimde bütün halkımız omuz omuza versin, 31 Mart seçimlerinde güzel bir sonuç alalım. Siz çok iyi biliyorsunuz ki Kürt halkının mücadelesi, Kürt halkının onuru ve geleceği için üzerimizde kötü bir etki yaratma ve pasifize etme çabasındalar. Ama biz iyi biliyoruz ki halkımız hiçbir koşulda başını eğmez” dedi.

Kürt halkı için birliğin çok önemli olduğunu kaydeden Türk, “Amaçları Kürt halkının birliğini ve mücadelesini yıkmaktır. Değerli halkım, şunu çok iyi bilin ki birlik olmadığımız takdirde çok büyük bir eksiklik içinde olacağız. Çok iyi biliyorsunuz ki halkımızın geleceği için, birliği için hem siyasetimiz hem de halkımız bedeller ödedi. Ne olursa olsun bugüne kadar halkımız için yürümüş, bedel ödemiş, can vermiş insanımıza layık olmaya çalışalım. Evet, hatalarımız eksikliklerimiz oluyor. Bu eksiklikleri siz de görüyorsunuz. Bu eksiklikler mutlaka ortadan kalkar. Ama bugün eleştiri günü değil, siyasetimize zarar verme günü değil, halkımıza zarar verme günü değil. Bu kadar mücadele eden kişilere zarar verme günü değil. Sizden ricamız kimliğinize, siyasetinize, dilinize sahip çıkın. Vicdanen ve insanen bu mücadelemizi yürütelim. Ramazan ayının da tüm halkımız için kutlu olmasını ve Newroz Bayramı’nın da Kürdistan halkına kutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘BEKİRHAN’I HALKIMIZA ARMAĞAN EDECEĞİZ’

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise Kaniya Hênê’nin Êlih için önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Bekirhan için müjdemiz, bütün arkadaşlarımız, parti çalışanlarımızla el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Bekirhan'ı halkımıza armağan edeceğiz. Aramızda hiçbir sorun yok, biz bir aileyiz. Ailemiz içerisinde ne sorun varsa konuşup hallolacak. Halkımızın yanında bir aile gibi, kardeş gibi duracağız, bu birlikteliğimiz, başarının müjdecisidir. Kardeşliğin müjdecisidir. Bekirhan halkı için tüm imkanlarımızı kullanacağız” dedi.

BİZE ZULMEDEN SİTASETE BÜYÜK BİR CEVAP VERECEĞİZ

Heyet ardından Avîskê (İkiköprü) Beldesi’ne geçti. Burada da heyeti kalabalık bir kitle alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Ahmet Türk,  Kürt halkının dünyanın birçok yerinde direniş bayrağını kaldırdığını dile getirerek, “Belediye halkımız için önemlidir. Kurdistan'da bize zulmeden, haklarımızı inkar eden sisteme büyük bir cevap vereceğiz. Onlara bu kirli siyaseti kabul etmediğimizi söylememiz gerekir” dedi.

‘KAPATILAN KAPILARIN KİLİDİNİ AÇACAĞIZ’

Ardından Qûbin ilçesine geçildi. Burada konuşan Qûbîn Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Akif Akın, “Bugün burada bu mübarek Ramazan Ayı’nda bulunan misafirlere iftar yemeği vermek isterdik. Ama iki taziye evinin kapısını da belediye bize kapattı. İnşallah 31 Mart'ta o kapıların kilidini bütün halka açacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından heyet ile burada bekleyen yurttaşlar yağan yağmura aldırış etmeden, alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde halaya durdu.